Чи варто вам обрати вінілову підлогу?

МЕТАЛОПРОКАТ

Written by:

Серед широкого розмаїття покриттів для підлоги особливу пошану покупців отримала вінілова плитка. Це найсучасніший різновид підлогового покриття, створений з полівінілхлориду, з додаванням пластифікаторів, фарбників. Головна перевага вінілової підлоги — підвищені показники стійкості до вологи, що робить її набагато вигіднішою, в порівнянні з ламінатом. 

Причини популярності вінілової плитки 

Найголовніша перевага цього покриття — поєднання стильного, благородного дизайну та підвищених показників міцності. Іншими словами, ви отримуєте яскраве покриття, котре імітує зовнішній вигляд паркету чи ламінату, проте з підвищеною стійкістю до вологи та механічних пошкоджень, тиску. 

Подібні властивості покриття зумовлені особливостями структури — вінілова плитка складається з п’яти-шести шарів. Нижній шар виготовляється з ПВХ, котрий може наповнюватися кварцевим піском. Основа стабілізує покриття, гарантує стійкість до механічних навантажень, амортизацію шумів, попереджає розриви та зменшує коливання. Проміжні шари складаються з пластифікаторів, суміші кварцевого піску та полівінлхлориду, також додається прошарок скловолокна. Таке поєднання матеріалів гарантує стійкість до деформацій, тому вінілова плитка зберігає стабільність розмірів протягом 10-15 років. 

Верхній захисний шар виготовляється з прозорого поліуретану, саме від нього й залежить надійність захисту від вологи та пошкоджень. Товщина захисного шару зумовлює сферу використання — для офісних приміщень, зокрема, використовуються вінілові підлоги з потовщеним захисним шаром.  

Більшість різновидів вінілової підлоги мають формат плитки, прямокутної чи квадратної. Фаски такої плитки також захищені захисним шаром, що виключає підтікання вологи на швах. Нижче пропонуємо підбірку колекцій вінілової підлоги для класичного та сучасного інтер’єру. 

Стильна вінілова плитка для класичного стилю інтер’єру 

Особливої уваги заслуговує вінілова підлога IVC Moduleo Impress, дизайн котрої імітує благородний паркет. Підлога представлена в різних відтінках, від білосніжного до ебенового дерева. Колекція має мікрофаску 4V, що надає вишуканості та шарму цьому покриттю. Покриття відрізняється не лише яскравим дизайном, але й простою технологією укладки, на клейову суміш. 

Вишуканий дизайн вінілової плитки для стилів хай-тек та лофт 

Moduleo Ultimo — вінілова плитка оригінального дизайну, котрий імітує бетонну стяжку. Холодний сірий колір буде чудово доповнювати стилістику сучасного інтер’єру. Фаска по периметру кожної плитки додатково посилює схожість з натуральним каменем. 

Окрім незвичного дизайну, вінілова плитка відрізняється такими перевагами: 

  • захисний шар 0.55 мм; 
  • високі показники вологостійкості; 
  • тепло- та звукоізоляція; 
  • зручність прибирання та стійкість до хімічних речовин.

Ці та інші різновиди вінілової плитки ви можете обрати в магазині «ПолMall».

Comments are closed.