Профнастил для покрівлі: особливості та переваги

БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

Written by:

Профнастил — універсальний будівельний матеріал, який використовується як для оздоблення стін, так і покрівлі в комерційному, промисловому, житловому та сільськогосподарському секторах.

Гофровані покрівельні листи можна відрізнити по складах на поверхні, що повторюються. Така унікальна форма забезпечує довгі роки надійної експлуатації та більшу міцність. Попри те, що вони вимагають більш серйозних первинних вкладень у порівнянні з іншими матеріалами, у майбутньому можна скоротити витрати на обслуговування покрівлі до 80% у рік.

Вибрати й купити якісний профнастил в різних кольорах і покритті матеріалів, включаючи цинкове, матове і глянцеве, пропонує компанія «Житлосервіс», яка представляє широкий асортимент покрівельних матеріалів для корпоративних і приватних забудовників.

Що забезпечує міцність гофрапанелі

Відмінна риса профнастилу — хвилеподібний малюнок, який утворює на панелі канавки та виступи різної форми в процесі гофрування або складування.

Сама по собі сталь вже має більш високу міцність на розрив, ніж дерево або бітум. Це означає, що вона більш стійка до руйнування під напругою.

Гофрування в рази збільшує міцність сталі. Тому з легкого металу, такого як алюміній, мідь або сталь, який у протилежному випадку міг би виявитися крихким, можна зробити міцну панель, яка може витримувати роки служби в будь-яку погоду.

Процес гофрування здійснюється методом валкового формовання: листовий метал знімається з величезних круглих рулонів металу і потім проходить через прокатні штампи, які перетворюють панель у профнастил. Після того, як він проходить через усі валки, його відрізають до потрібної довжини панелі.

Гофрована сталь була розроблена Генрі Робінсоном Палмером у 1820-х роках. Він працював у лондонській доковій компанії та спроєктував гофрапанель так, щоб робочі з мінімальними будівельними навичками могли швидко її встановити.

Основа для більшості типів гофрапанелій — це оцинкований сталевий лист. Зазвичай він покривається поліефірною фарбою або захищається ПВХ-пластизолем. Пофарбовані листи з поліестеру зазвичай використовуються в сільськогосподарському секторі із-за середнього терміну служби. Профнастил з ПВХ-пластизольним покриттям складається зі сталевих листів, оброблених грунтовкою і ПВХ. Ці покрівельні листи дуже довговічні й служать близько 25-30 років.

Профнастил для покрівлі доступний в трьох розмірах товщини:

  • 0,40 мм;
  • 0,45 мм;
  • 0,50 мм.

Чим товщі матеріал, тим він міцніший і довговічніший.

При цьому можна вибрати загальну висоту профілю (хвилі):

  • 8 мм;
  • 10 мм;
  • 15 мм;
  • 20 мм;
  • 35 мм;
  • 58 мм.

Висота хвилі впливає на жорсткість листа.

Основні переваги

Профнастил відрізняється рядом експлуатаційних характеристик, які роблять його функціональним матеріалом, який відповідає вимогам сучасного будівництва, а саме:

  1. Запобігає скупченню води завдяки унікальній формі. Гофровані покрівельні листи допомагають воді стікати вниз і зберігають дах чистим.
  2. Забезпечує довговічність — служить роками та вимагає мінімального догляду, за винятком періодичного нанесення шару фарби.
  3. Полегшує монтаж покрівлі та не збільшують загальну масу будівельної конструкції.
  4. Стійкий до погодних умов та гниття — здатний витримувати перепади температур та атмосферні опади, забезпечує захисний бар’єр від корозії та утворення моху.

Профнастил — сучасний покрівельний матеріал, який забезпечить будь-якій будівлі статечний вигляд на довгі роки. Різноманітні варіанти ви можете вибрати та купити з доставкою на gise.com.ua — офіційному сайті компанії «Житлосервіс», яка представляє найкращі зразки від іноземних та українських виробників.

Comments are closed.