Бейсболка: як спортивний аксесуар став іконою вуличного стилю

БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

Written by:

Бейсболки — це в минулому головний убір виключно спортсменів. Сьогодні він вже давно вийшов за межі спортмайданчиків. Бейсболки носять у будь-яку погоду та пору року. А для деяких субкультур бейсболки стали просто невіддільною частиною. Щороку дизайнерами випускається безліч моделей, серед яких переважають бейсболки чоловічі, оскільки переважно вони вписуються в більшість стилів.

Бейсболка чоловіча

Як з’явились бейсболки

Історія цього головного убору починається з XIX століття, коли він став частиною військового умундирування британських та французьких військових. Його зовнішній вигляд суттєво відрізнявся від сучасних моделей, та основні елементи — козирок і рант — майже не змінились.

1954 рік ознаменувався піком популярності бейсболки. Саме тоді цей аксесуар став елементом форми спортсменів-бейсболістів. Бейсболка на той час мала конкретне призначення — захист від сонячних променів. А те, що добре для спортсменів, в стократ краще для звичайних користувачів. Тож поступово бейсболки увійшли у повсякденний вжиток. З часом бейсболки набули такої популярності, що стали частиною хіп-хоп індустрії, вуличної та високої моди.

Які види бейсболок популярні сьогодні

Для тих, хто тільки знайомиться з цією темою, слід відрізняти бейсболки від схожих головних уборів, наприклад, кепок. Кепка — це аксесуар, який не має регулювальних застібок, його верх м’який, а козирок невеликий. Для бейсболки ж характерні жорсткий козирок та застібка, яка дозволяє регулювати її посадку на голові. Серед найпопулярніших бейсболок увагу заслуговують наступні моделі:

  • снепбек — має твердий прямий козирок та застібку на потилиці;
  • класична — характерною ознакою моделі є козирок заокругленої форми;
  • жокейська — має круглий верх, високу тулію та невеликий козирок;
  • тракер — модель із сіткою, яка надає додаткову вентиляцію.

Дана класифікація бейсболок не є остаточною, оскільки в сучасній моді панує тенденція до змішання стилів та напрямків, що дає неймовірну свободу для самовираження та фантазії.

З яких матеріалів виготовляються бейсболки

Для виготовлення бейсболок використовуються різні матеріали, які надають їм певні властивості зносостійкості, повітропроникності та гігроскопічності. Вибір тканин також впливає на те, як аксесуар виглядає та скільки коштує.

Бейсболка чоловіча KENT&AVER

Найчастіше бейсболки шиють з:

  • твілу — недорогої бавовняної тканини зі щільним саржевим плетінням ниток, яке добре пропускає повітря, тому з твілу часто виготовляють спортивні моделі;
  • денім — стійка до зношування тканина, для якої характерна підвищена щільність;
  • велюр — м’яка тканина, дуже приємна на дотик, яку часто використовують для пошиття дорогих ексклюзивних моделей;
  • льон — повітропроникний гіпоалергенний матеріал, комфортний для щоденного використання;
  • поліестер — синтетичний матеріал, з якого шиють спортивні та повсякденні моделі.

Вибір тканини для бейсболки залежить від пори року, призначення та особистих уподобань користувача.

В чому причина популярності бейсболки

Перш за все бейсболка є дуже практичним аксесуаром — з її допомогою можна захиститись від сонця та вітру, зігрітись у прохолодну погоду. Крім практичності таке доповнення гардероба надає йому стилю та певної зухвалості. Завдяки різноманітності варіантів можна підібрати модель, яка доповнюватиме образ або слугуватиме його основним акцентом.

Бейсболка — це аксесуар, з яким легко експериментувати. Інтернет-магазин FORTUNE пропонує великий вибір різних моделей чоловічих бейсболок, що дозволяє втілювати будь-які ідеї зі створення стильних образів.

Comments are closed.