Використання для опалення печей-камінів Dovre: головні особливості

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА

Written by:

Асортимент сучасних опалювальних приладів дивує своїм різноманіттям. Чудовою альтернативою громіздкому мурованому каміну чи простій чавунній пічці є симбіоз каміна і печі в одному пристрої.

gallery-image

Печі-каміни Dovre: функціональність і вишуканий дизайн

Опалювальні печі-каміни здатні ефективно обігрівати приміщення і водночас слугувати атмосферною окрасою інтер’єру. Ці високофункціональні прилади зручні в монтажі й користуванні. Їх конструкція складається з:

  • топки для спалювання твердого палива, оснащеної герметичними дверима; 
  • камери вторинного допалу газів;
  • ящика для попелу;
  • підставки або ніжок;
  • зовнішнього облицювання.

Топку та корпус у камінних печах Dovre виготовляють з жаростійкого чавуну. Цей метал відрізняється інтенсивною тепловіддачею, міцністю та стійкістю до корозії. Він не деформується під впливом високих температур і не втрачає свої властивості. 

Внутрішня поверхня камери згоряння зміцнюється методом футерування. Для цього використовують різні теплоізолюючі матеріали з підвищеним рівнем термостійкості: вермикуліт, шамот, спеціальна емаль. Ці додаткові пластини не лише збільшують термін експлуатації печі, а й покращують її тепловіддачу.

Печі-каміни оснащують надійними дверцятами. Їх також виготовляють з чавуну. У більшості моделей вони мають фронтальну вставку з жаростійкого скла, яка дозволяє спостерігати за полум’ям. Це додає особливого затишку інтер’єру. Скло в дверях постійно залишається чистим та прозорим завдяки спеціальній системі самоочищення. Вона працює шляхом вмонтованих вентиляторів, які обдувають скляну поверхню теплим повітрям, що запобігає осіданню на ній кіптяви та пилу. Для зручності двері обладнані ручками, що не нагріваються.

Важливим елементом пристрою є камера вторинного допалу газів. Принцип її роботи полягає у тому, що у верхню частину камери згоряння надходить додаткове повітря. Таким чином згорає чадний газ і виділяється тепло. Ця система сприяє підвищенню продуктивності та безпечності печі.

Попіл, який залишається після спалювання дров, потрапляє в ящик під камерою. Він легко виймається і миється. 

Для зручності користування та кращої циркуляції теплого повітря печі-каміни виготовляються з ніжками або підставкою. Багато виробів прикрашені декоративними елементами. Особливо це стосується моделей у вінтажному стилі.

gallery-image

Переваги печей-камінів Dovre

Камінні печі користуються заслуженою популярністю серед користувачів. Цей опалювальний прилад має багато плюсів:

  • Компактність і простота монтажу. Піч можна встановити в будь-якому приміщенні, де є можливість під’єднати її до димохода. Важливо, користуватися захисними екранами, якщо стіна або підлога виготовлені з легкозаймистих матеріалів.
  • Доступність палива. Каміни працюють на дровах, деякі екземпляри — також на вугіллі чи брикеті. Таким чином немає потреби в централізованому газопостачанні. 
  • Висока ефективність. Продумана конструкція та використання спеціальних матеріалів забезпечує високий рівень накопичення тепла та прогрівання повітря у кімнаті.
  • Безпека і довговічність в експлуатації. Міцність корпусу і герметичність швів гарантують тривале безпроблемне використання агрегату. 
  • Різноманітність дизайну. Печі-каміни виготовляються у різних стилях: від ретро до сучасного лофт. Завдяки цьому їх легко вписати у будь-який інтер’єр. 

Печі-каміни можна встановлювати в житлових будинках, ресторанах, готелях, комплексах відпочинку. Забезпечити приміщення теплом і затишком, можна придбавши печі-каміни в інтернет-магазині «Дім тепла». Продукція бренду Dovre, яку ми пропонуємо, це взірець якості та надійності. 

Comments are closed.