Яка оббивка краще підходить для диванів

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА

Written by:

Напевно диван є одним з найпопулярніших видів меблів, оскільки він є місцем відпочинку та збору всієї сім’ї, а також він асоціюється з домашнім затишком та комфортом. Вибираючи дивани, кожен покупець ретельно аналізує механізми, матеріали каркаса та наповнювачів. Коли справа доходить до оббивки, то вибір ускладнюється, оскільки існує величезна кількість різних тканин. На що слід звернути увагу, вибираючи оббивку дивана — розповідаємо далі.

Які основні критерії вибору

Оскільки оббивка дивана — це перше, що втрачає свій вигляд та стає непридатним, то до її вибору слід підійти з максимальною увагою. Незадовільні експлуатаційні характеристики призведуть до того, що дуже скоро доведеться перетягувати диван, а такі роботи коштують досить дорого.

Правильно вибрати оббивку допоможе аналіз звичок та вимог всіх членів родини. Тому слід визначити:

  • які якості є найважливішими — довговічність, стійкість, легкий догляд чи ефектний зовнішній вигляд;
  • де буде розміщуватись диван;
  • яке призначення дивана — гостьовий варіант чи для повсякденного користування;
  • чи є маленькі діти;
  • наявність домашніх тварин.

На основі такого аналізу можна визначити головні якості, яким має відповідати оббивка дивана.

Якими є основні показники якості матеріалу

З огляду на експлуатаційні якості оббивки, слід звернути увагу на наступні технічні характеристики:

  • Щільність тканини — визначає наскільки тканина стійка до механічного впливу. Вимірюється в грамах ваги полотна на 1 кв. м. Високий показник щільності вказує на довговічність тканини.
  • Зносостійкість — вказує на міцність волокон, що тестується методом тертя. Хороший показник — 20-40 тис. циклів.
  • Категорія тканини — визначається в результаті множення показників щільності та зносостійкості полотна. Для оббивки підходять тканини категорії не нижче ніж 2.

Ці технічні показники допоможуть не помилитись у виборі матеріалу для дивана.

Які тканини найкращі для дивана

Сьогодні вибір тканин для диванів дуже великий. Серед них варто виділити такі, що поєднують в собі міцність, довговічність, простоту догляду та привабливий вигляд:

  • Велюр — крім чудової естетики вирізняється підвищеним рівнем зносостійкості та простотою догляду.
  • Рогожка — фактурна тканина, яка підходить для використання в умовах інтенсивної експлуатації. Але попри високі технічні показники не підходить для оббивки, якщо в будинку живуть домашні тварини, оскільки через особливості плетіння волокна можуть висотуватись від їхніх кігтів.
  • Екошкіра — зазвичай має таку ж текстуру, як і натуральна, що може стати її достойною альтернативою. Для того, щоб екошкіра довго не втрачала свої властивості, за нею слід ретельно доглядати — очищати м’якими вологими губками та протирати насухо.
  • Мікрофібра — гіпоалергенна м’яка тканина, на дотик нагадує велюр. Меблеву мікрофібру доповнюють тефлоновим шаром, що надає їй пило- та водовідштовхувальні властивості.
  • Шенніл — унікальна пухнаста поверхня тканини утворюється завдяки ворсистим волокнам, які скручені по спіралі. Відзначається високим рівнем зносостійкості. Однак через складність догляду таку тканину краще вибирати для дивана у спальні чи гостьовій кімнаті.
  • Флок — завдяки особливій технології, що ґрунтується на склеюванні поліефірних волокон з нетканою основою, утворюється міцне полотно, яке підходить для диванів в кухні чи дитячій кімнаті.

Сьогодні меблеве виробництво дає можливість кожному споживачу знайти таку модель дивана, яка задовольнить будь-які вимоги. Переконатись в цьому можна, відвідавши інтернет-магазин RoomDepot.

Comments are closed.