Як вибрати ортопедичний матрац

МЕТИЗИ ТА ВИРОБИ З МЕТАЛУ

Written by:

Людям, які ведуть малорухливий спосіб життя або, навпаки, зазнають серйозних фізичних навантажень, варто з особливою увагою підійти до вибору матраца. Крім розміру, конструкції та ціни зацікавлення мають викликати ортопедичні властивості матраца. Якими повинні бути матраци ортопедичні та на що варто звернути увагу при їх виборі — розповідаємо в даному матеріалі.

gallery-image

Які особливості ортопедичних матраців

Ортопедичним називається матрац, який спеціально розроблений для забезпечення належної підтримки хребта та м’язів. Завдяки цьому можна запобігти болю в спині та м’язах, онімінню рук і ніг, тиску у шиї під час пробудження. Використовуючи ортопедичний матрац, можна пришвидшити відновлення у післяопераційний період та при інтенсивних фізичних навантаженнях. Також це чудовий спосіб для профілактики захворювань хребта.

На які елементи слід звернути увагу

Сьогодні на ринку представлений великий асортимент ортопедичних матраців. При купівлі ортопедичного матраца необхідно зосередитись на кількох основних параметрах.

Жорсткість

За показником жорсткості матраци поділяються на:

  • м’які;
  • помірно м’які;
  • помірно жорсткі;
  • жорсткі.

Жорсткі моделі підходять людям з різними захворюваннями хребта. Вони підтримують хворі та пошкоджені хребці, сприяючи правильному положенню хребта під час сну. Жорсткі матраци також варто вибирати людям з великою вагою. Натомість струнким і людям похилого віку, а також дітям більше підходять м’якші моделі.

Різновиди конструкцій

За конструкцією ортопедичні матраци поділяють на наступні види:

  • Пружинні — можуть бути з залежними та незалежними пружинними блоками. Краще вибирати моделі з незалежним пружинним блоком, у якій кожна пружина має окремий чохол. Такий матрац надійний, зручний, не скрипить, служить довго та підходить для людей з великою масою тіла.
  • Безпружинні матраци — до їхнього складу найчастіше входять волокна кокоса та натуральний латекс. Це досить дорогі наповнювачі, але вони мають низку переваг — кілька рівнів жорсткості, довгий термін служби, гігієнічність.

Тип конструкції матраців краще вибирати з урахуванням звички спати на спині, животі чи на боці.

gallery-image

Наповнювачі

Від наповнювача залежить м’якість, екологічність та надійність матраца. Наповнювачем можуть бути такі матеріали:

  • Пінополіуретан — високоеластичний матеріал, який підлаштовується під контури тіла та створює умови розслаблення під час сну. Це екологічний, гігієнічний, гіпоалергенний та доступний за ціною матеріал.
  • Латекс — спінена маса спеціальним чином обробленого соку гевеї. Він чудово підходить людям з проблемами хребта, оскільки легко повторює контури тіла.
  • Струттофайбер — нетканий матеріал з поліефірного волокна. Завдяки вертикальному розташуванню волокна струттофайбера працюють як пружинки в незалежному пружинному блоці, що забезпечує ортопедичний ефект.
  • Кокосова койра — це спресовані в пружну і водночас досить жорстку плиту волокна кокоса. Матраци з койрою зазвичай крихкі, тому до складу часто додають латекс.
  • Меморіформ — використовується в матрацах, які мають так званий ефект пам’яті. Такий матрац має властивості швидкого відновлення свого вихідного стану.

Після уважного розгляду характеристик матраців з різними наповнювачами буде легко зробити висновок про найбільш відповідну модель.

Підіб’ємо підсумки

Правильно вибраний ортопедичний матрац дає хребту необхідну підтримку та сприяє повноцінному розслабленню м’язів. Придбати якісну модель, яка відповідатиме всім необхідним вимогам, можна в магазині КІМА.

Comments are closed.