Лабораторне обладнання: якісна продукція від перевірених виробників продукція

МЕТИЗИ ТА ВИРОБИ З МЕТАЛУ

Written by:

Від якісного лабораторного обладнання залежить ефективність роботи лабораторії та достовірність отриманих результатів досліджень. Залежно від специфіки роботи закладу, він потребує різних приладів для проведення аналізів та тестувань. Однак є устаткування, яке необхідне кожній лабораторній установі.

Загальне лабораторне обладнання та його використання

Лабораторне устаткування — це спеціальні інструменти та апарати, що застосовуються для проведення вимірювань, досліджень, експериментів. Воно використовується в наукових, медичних та промислових лабораторіях, дослідницьких установах, освітніх закладах. Обладнання для лабораторних дослідів є дуже різноманітним за функціями, але існують прилади загального призначення. Ця категорія включає в себе:

  • ультразвукові ванни;
  • генератори озону;
  • мішалки;
  • центрифуги;
  • лабораторні ваги;
  • мікроскопи;
  • термостати;
  • спеціальні меблі та посуд;
  • різні види фільтрів.

Умовно лабораторне обладнання загального призначення можна поділити на дві групи. До першої відносяться прилади, які безпосередньо використовуються для проведення вимірювань та досліджень. До другої групи можна віднести обладнання, призначене для забезпечення належних умов роботи лабораторії (тобто стерильності інструментів, очищення повітря тощо).

gallery-image

Центрифуги та мішалки

Центрифуги та мішалки мають протилежні функції, але мета їх використання однакова — підготовка зразків для досліджень. 

Центрифуга — це прилад, який за допомогою відцентрової сили розділяє суміші на їх складові частини. Зокрема відділяє тверді або більш щільні частки від рідини. Найчастіше їх використовують для виокремлення компонентів крові або інших біологічних рідин. Це обладнання відрізняється за об’ємом та швидкістю обертання. Крім того його асортимент включає: 

  • ультрацентрифуги;
  • мікроцентрифуги;
  • високошвидкісні центрифуги з охолодженням. 

Мішалки призначені для змішування різних речовин з метою отримання однорідної суміші. В багатьох випадках використовують магнітні мішалки. Вони практично не мають обмежень щодо виду хімічного агента чи його температури. Також ці пристрої ефективно працюють під тиском чи у вакуумі. 

Точними та швидкими у роботі є механічні верхньопривідні мішалки. Під час їх застосування слід враховувати максимальний об’єм рідини та робочу температуру, вказані у технічних характеристиках. Потужні моделі механічних мішалок можуть перемішувати до 20 л рідини одночасно. 

gallery-image

Обладнання для очищення та знезараження

Ефективним очисним устаткуванням є ультразвукові ванни. Їх можна використовувати для миття лабораторного посуду зі скла, пластику та кераміки. За допомогою ультразвуку легко видалити пил, бруд, іржу, жирові відкладення, пігменти. Перевагою таких ванн є можливість ретельно очищати предмети складної конфігурації від найменших частинок бруду, тим самим забезпечуючи їх стерильність. 

Знезараження повітря в лабораторних приміщеннях часто здійснюють за допомогою генераторів озону. Ці прилади швидко та ефективно очищають від спор грибка, мікробів, залишків органічних речовин. Під час озонування важливо дотримуватися правил безпеки, оскільки висока концентрація озону дуже шкідлива для здоров’я. 

На сайті спеціалізованого магазину «SIMVOLT» можна замовити різноманітне лабораторне устаткування високої якості. Вся продукція має сертифікати відповідності та докладні інструкції українською мовою. В разі потреби ви можете звернутися за гарантійним обслуговуванням. 

Comments are closed.