Чавунні топки для камінів: ефективність та комфорт

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА

Written by:

Система забезпечення будинку теплом повинна бути економною і надійною. В сучасних умовах багато споживачів віддає перевагу твердопаливному устаткуванню. Одним із його видів є каміни. Важливою умовою хорошої тепловіддачі є якісна камінна топка.

Переваги чавунних камінних топок

Чавунна топка монтується всередину цегляного чи кам’яного корпуса каміна. Паливо, яке в ній згоряє, нагріває цей корпус, а він віддає тепло назовні. Така система ефективна в приватних будинках, а також у залах ресторанів, готелів, лазнях тощо. 

Чавунні камінні топки мають ряд важливих переваг:

  • Високий коефіцієнт корисної дії.

Чавун швидко нагрівається, довго тримає тепло і має високу тепловіддачу. Завдяки цьому приміщення швидко нагрівається.

  • Зносостійкість. Якісний метал має великий запас міцності, тому топки з чавуну мають значний ресурс експлуатації. 
  • Універсальність обладнання. Камін можна опалювати дровами, вугіллям, пелетами та брикетами. 
  • Економність. Чавун довго зберігає тепло, тому навіть після закінчення палива температура в приміщенні знизиться не відразу. 
  • Естетичний дизайн. Камінні топки виглядаю дуже стильно та атмосферно, створюючи цікавий акцент в інтер’єрі кімнати. 

Таким чином використання чавунних топок — це досить надійний та ефективний спосіб опалення будинку.

gallery-image

Як обрати камінну топку

Купуючи опалювальне обладнання слід віддати перевагу продукції, виготовленій професіоналами. Камінні камери вироблені кустарним способом швидко виходять з ладу і можуть бути небезпечними. Норвезька торгова марка Dovre спеціалізується на виготовленні опалювальної техніки. Їхня продукція сертифікована за міжнародними стандартами та користується заслуженим попитом. Камінні топки цього бренду виготовлені з чавуну найвищої якості, вилитого за унікальною технологією. Він відрізняється стійкістю до корозії, не деформується під впливом високих температур, швидко акумулює і віддає тепло. 

Камінні топки Dovre мають повітряний тип обігріву. Вони відрізняються за діаметром димоходу, потужністю, габаритами. Важливо з’ясувати рівень ефективності пристрою, який вимірюється у відсотках. Чим вищий цей показник, тим менші витрати палива вас очікують. 

Обираючи агрегат, також потрібно зважати на наявність шибера, камери допалу газів, системи «чисте скло». За допомогою шибера можна керувати потоком повітря, таким чином регулюючи тягу та інтенсивність горіння. Особливо зручною є автоматична регуляція. Камера допалу газів призначена для додаткового згорання та очищення димових газів. Цей процес зменшує кількість шкідливих викидів і покращує якість горіння. 

gallery-image

Технологія «чисте скло» має насамперед естетичну функцію. Вона зменшує кількість осаду, сажі або бруду на склі з внутрішнього боку. Таким чином, можна без перешкод милуватися полум’ям у каміні. Також важлива така опція як футурування камер згоряння камінної топки. Воно передбачає покриття поверхонь опалювального пристрою спеціальним вогнетривким матеріалом. Він захищає стінки камери від руйнівного впливу високих температур та продуктів згоряння. Таким способом збільшується термін експлуатації обладнання, покращується енергоефективність та безпечність. 

В інтернет-магазині Дім тепла ви можете придбати оригінальні камінні топки перевіреної якості з гарантією виробника. Ми відповідаємо за безпечність та якість опалювального обладнання, представленого в каталозі. 

Comments are closed.