Деревина для оздоблення сауни

МЕТИЗИ ТА ВИРОБИ З МЕТАЛУ

Written by:

Дерево – незамінний матеріал для оздоблення лазні. Складно знайти ще якийсь інший, який витримає такі високі температури та створить комфортні умови для лазневих процедур. Вибір деревини визначається її низькою теплопровідністю, міцністю, екологічністю, унікальною фактурою. Деревина для саун є на сайті saunashop.com.ua

Яка деревина краще для лазні

Найкраще дерево для сауни – листяних порід. Вибір дерева – на ваш смак. А, щоб зробити свою сауну по-справжньому унікальною, можна використовувати не один вид деревини для оздоблення, а відразу кілька, правильно поєднання їх за призначенням та зовнішнім виглядом.

Канадський кедр у сауні добре поєднується з вільхою. Сауна з липи чудово декорується африканським абаші. Варіантів оздоблення деревом – безліч. Матеріали Ви можете підбирати за кольором, запахом, текстурою і навіть цілющими властивостями.

Яку деревину використовувати для лазні не варто

Це, звичайно, сосна – смолиста порода, дерево якої для лазні використовувати не слід. Особливо для оздоблення парильні в лазні та створення деталей, що стикаються з тілом людини: полиць, дверних ручок. В іншому випадку є ризик прилипнути до смоли, яку деревина для сауни виділяє при нагріванні і отримати глибокий опік.

Елементи, з якими можливий контакт тіла, обов’язково виконуються з дерева низької теплоємності та теплопровідності. До таких матеріалів для оздоблення сауни відносяться африканський абаші та вільха. Полиць у лазні краще нехай буде виготовлений з них.

Щоб уникнути ризику опіку, для внутрішньої оздоблення сауни не допускається застосування матеріалів, здатних нагрітися понад 50-60 °C. Для оздоблення парильні в лазні слід відмовитися від використання будь-яких матеріалів, крім деревини. Для облицювання печі рекомендується використовувати природні мінерали (жадеїт, серпентиніт, талькохлорит), їх же варто заправляти в кам’янку для саун. Каміння для саун – saunashop.com.ua. А підлогу у парній покривати керамічною плиткою.

Особливості дизайну стін у сауні

Оздоблення сауни всередині може бути оригінальним при використанні для обшивки стін деревини різних сортів. Наприклад, досить темний канадський кедр відмінно поєднується з цукрово-білим абашем. Великі поверхні, обшиті кедром, можуть створити небажану концентрацію ефірних олій. А ось якщо використовувати разом із ним інший матеріал, можна створити в сауні потрібну атмосферу.

І звичайно ж, розумна та творча комбінація різних видів деревини для оздоблення лазні дозволить знизити вартість дизайну Вашої сауни.

Оздоблення сауни липою

Липа – найкраща деревина для лазні. І знаменита вона насамперед своїми потогінними та очищувальними властивостями. До того ж, матеріал твердий, міцний, довговічний і недорогий. Чи не тріскається. Вагонка із липи для лазні має ніжно-рожевий колір. Розповсюджує приємний аромат, має яскраво виражені лікувальні властивості. І має дуже естетичний вигляд.

Правильне оздоблення лазні липою допомагає знизити ризик застудних захворювань. Виділяючи фітонциди – біологічно активні речовини, що вбивають або пригнічують ріст та розвиток бактерій, мікроскопічних грибів, липа створює відмінний мікроклімат у приміщенні. У сауні з липи, окрім лікувальної користі, Ви отримаєте масу задоволення, вдихаючи приємний медовий аромат.

Дбаєте своє здоров’я, хочете вивести шлаки з організму? Ваш варіант внутрішнього оздоблення – обшити лазню деревом липи.

Оздоблення лазні кедром

Канадський кедр – один з найдорожчих та корисних оздоблювальних матеріалів для сауни. А вагонка з канадського кедра – стійка, довговічна деревина, що не піддається гниття та впливу комах. Виглядає кедр у сауні дуже привабливо.

Для оздоблення, особливо парної, можна використовувати уссурійський, алтайський кедр. Ці оздоблювальні матеріали так само корисні для здоров’я. Добре відомі бактерицидні властивості кедра як деревини для лазні та сауни. Наукові дослідження показали: повітря в парилці, фанерованій кедром, у 2 рази стерильніше, ніж у медичних операційних.

Хочете зміцнити імунітет? Потрібен елітний дизайн сауни у приватному будинку? Оздоблення парним кедром – ваш варіант.

Comments are closed.