Автокран чи кран-маніпулятор: що вибрати для оренди на будівництві?

Советы мастеров

Written by:

Одразу визначити, який підйомний механізм застосовувати в тому чи іншому випадку, складно. Треба розглянути конкретні умови застосування, оцінити обсяг робіт і порахувати витрати і потенційну вигоду від застосування того чи іншого пристрою. Ну і, звичайно, розуміти різницю між автокраном і краном-маніпулятором. Оренда автокрана https://alef-stroy.com/uk/poslugy/poslugy-avtokrana за вигідною ціною в Києві

Автомобільний кран є спеціалізованою пересувною підйомною установкою. Крім підйому вантажу він, в силу спеціалізації, більше нічого не здатний робити. Обмеженість виконуваних операцій дає автокрану переваги. Така техніка обладнана закритою кабіною оператора, що дозволяє не залежати від погоди. Автокран має довшу стрілу, виліт якої може досягати 100 метрів на деяких моделях. Спеціалізація дозволяє піднімати більш важкі вантажі — до 1200 тонн — забезпечуючи ефективну роботу при роботах з великим вантажообігом і високим обсягом вантажно-розвантажувальних робіт.

Кран-маніпулятор може встановлюватися як на автомобільному шасі в поєднанні з бортовим кузовом, так і на причепах або напівпричепах. Маніпулятор має меншу вантажопідйомністю. Крани-маніпулятори залежності від вантажопідйомності поділяються на:

  • Малі — піднімають вантажі до 3 тонн;
  • Середні — вага вантажу до 5 тонн;
  • Важкі — здатні підняти вантаж масою більше 6 тонн.

З’єднання вантажопідйомної установки з кузовом для перевезення вантажу робить кран-маніпулятор універсальним і зручним механізмом. Переваги, що надаються універсальністю крана-маніпулятора, полягають в наступному:

  • Зручність при застосуванні на роботах з відносно невеликим вантажообігом і обмеженою майданчиком;
  • Можливість одночасного і самостійного перевезення оброблюваного вантажу.

Кому підійде автокран

Будівельні організації, що спеціалізуються на будівництві середньо- і малоповерхових об’єктів. Мобільність автомобільної кранової установки дозволяє застосовувати один автокран на декількох об’єктах.

Автокран застосовується на будівельних об’єктах на всіх стадіях робіт — від закладки фундаменту до зведення покрівлі та оздоблення. Ефективний автокран на деревообробних підприємствах, при ремонті і обслуговуванні ліній електропередач. Складські та транспортно-перевалочні підприємства також використовують автомобільні крани.

В цілому автокран ефективний і економічно обгрунтований там, де є постійний і безперервний обсяг підіймальних та вантажно-розвантажувальних робіт.

Область застосування крана-маніпулятора

Крани-маніпулятори можуть служити заміною крана при малоповерховому будівництві в разі невеликих обсягів і відносно легких ваг. Також цей пристрій ефективно при одночасній доставки та розвантаження невеликих партій матеріалу на будівельний майданчик. Схоже завдання стоїть перед будівельними магазинами та оптовими компаніями, які широко застосовують крани-маніпулятори в роботі.

Ця техніка успішно застосовується при евакуації автомобілів, в роботі комунальних служб для перевезення малогабаритної спеціальної техніки, доставки матеріалів і устаткування при проведенні ремонтних робіт в межах забудови, прибирання сміття та інших видах робіт.

Крани-маніпулятори ефективні при знесенні і вивезенні металоконструкцій, заміні і укладання труб, при монтажі різних пристроїв і конструкцій, торгового і виставкового обладнання, встановлення рекламних та інформаційних носіїв.

Універсальність маніпулятора дозволяє вирішувати завдання широкого спектра. Ефективно використовувати цей вид техніки можна при періодичних роботах з невеликим обсягом переміщуваного вантажу.

Comments are closed.